Vulcan Value Centre foloseşte cookies pentru a se asigura că vă bucuraţi de cea mai bună experienţă pe site. Aflaţi mai multe aici.

Sporturi acvatice tot anul cu Hervis

5 septembrie 2017
sporturi-acvatice

Fie că vrei să încerci noul sport acvatic SUP, fie că eşti o fire aventuroasă şi preferi să descoperi lumea subacvatică prin snorkeling, ori pur şi simplu mergi la plajă/ piscină pentru a face mişcare, ai nevoie de echipament corespunzător.

Pasionatul de snorkeling are nevoie de un set complet care conţine: mască, tub de aer, labe şi costum de plajă. Calitatea măştii de scufundări constă în lentila dublă, care nu trebuie să se aburească (în caz contrar, problema se poate remedia cu un spray special).

Calitatea tubului de respirat constă în supapa pe o singură direcţie, care nu lasă apa să pătrundă înăuntru atunci când te scufunzi, şi în calitatea muştiucului de silicon pe care îl introduci în gură. Ideală este o potrivire perfectă, care nu atinge gingiile sau buzele, ca să ofere maximul de confort.

Costumul de baie trebuie să fie lejer, acesta fiind folosit şi la plajă, deoarece la adâncimea la care practicanţii de snorkeling se scufundă (între 1 şi 3 metri) nu e nevoie de confort termic.

Labele de înot ajută la deplasarea mai rapidă şi facilă în apă, iar cu setul potrivit îţi păstrezi energia pentru mai mult timp. În funcţie de tipul de prindere, labele de înot pot fi cu sau fără călcâi. De obicei, scafandrii le utilizează pe cele fără călcâi, deoarece acestea se pot ajusta datorită cureluşelor din zona gleznei.

Lungimea labelor de înot este direct proporţională cu viteza pe care o vei avea în apă, folosindu-le. Dacă le foloseşti doar pentru snorkeling, o pereche de dimensiune medie ar trebui să fie mai mult decât suficientă (este totodată potrivită pentru bagajul de vacanţă).

Ca şi design, labele de înot sunt de 3 tipuri: de plastic (cele mai utilizate de către începători şi cele mai ieftine de altfel), cu caneluri (ceea ce le face mai eficiente în propulsive) și despicate – aceste labe acţionează precum coada unei foci, creând practic un jet de apă care te propulsează în faţă, fiind eficiente în ape liniştite.

Stand Up Paddle Boarding (SUP) este un sport care câștigă tot mai mult succes. Fie că deţii placă sau că o închiriezi, costumul e similar celui de surfing: un şort dintr-un material ultra rezistent la stres şi sarea marină, lung până la genunchi, water repellent (să permită scurgerea rapidă a apei ca să uşureze greutatea utilizatorului), sistemul de prindere clasic prin șiret şi elastic în jurul taliei.

Pentru cei care merg la piscină, sunt recomandate costumele de baie cu rezistenţă înaltă la clor, pentru multiple utilizări săptămânale, confecționate din materiale uşoare, care vin în mai multe forme şi siluete, slip, boxeri etc.

Vino la Hervis Vulcan Value Centre descoperi produsele destinate sporturilor de apă. Spor(t) la cumpărături!

Citeşte mai departe

Property of

Urmărește-ne
și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Urmărește-ne și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Property of