Sfaturi pentru mutarea împreună: Cum să amenajezi prima casă în doi

Să te muți împreună cu partenerul e un motiv de bucurie. În sfârșit, veți împărți aceeași casă, nu va mai trebui să alergați de la serviciu la întâlniri sau să vă planificați zilele în care stați la celălalt, să vă plimbați cu periuțele de dinți și tricourile între două apartmente.

Dar nu întotdeauna este simplu să te muți împreună cu partenerul, mai ales dacă ai locuit o lungă perioadă singur. Dacă aveți nevoi, obișnuințe sau preferințe diferite referitoare la design, va fi mai complicat decât credeți să vă mutați împreună, iar perioada de adaptare la viața în doi va fi mai lungă.

Ți-am pregătit mai multe sfaturi ca să porniți cu dreptul de la început, iar după ce le citiți hai la Jysk în Vulcan Value Centre să va aprovizionați cu tot ce aveti nevoie.

# Ce să iei și ce să nu iei cu tine când te muți cu partenerul

Atunci când te muți împreună cu cineva, cu siguranță nu îți lipsesc lucrurile. Și tu ai locuit undeva, și el a locuit undeva, de aceea cel mai probabil acum vei avea câte două bucăți din fiecare obiect. Vei fi nevoit să renunți la anumite lucruri pe care le ai în favoarea lucrurilor partenerului tău. Dacă nu ai plănuit să amenajezi de la zero casa în care vă veți muta împreună, stabilește ce rămâne și vinde sau dă cuiva lucrurile de care nu ai nevoie, pentru că nu are niciun rost să înghesui în sufragerie două canapele complet diferite sau să umpli holul de dulapuri și comode din fostul dormitor.

# Cumpărați împreună lucrurile care vor sta în noua voastră casă

În general, femeile au mai mult chef de cumpărături decât bărbații. Dacă trebuie să cumpărați ceva nou pentru casă sau decideți să amenajați totul de la zero, cu lucruri noi, e totuși de preferat să alegeți mobilierul și decorațiunile pentru casă să mergeți împreună sau să alegeți împreună produsele. Nu doar pentru ca el să ajute la cărat, ci pentru că deciziile luate împreună vă vor face viața mai ușoară în viitor. Astfel nu vor exista reproșuri mai târziu, iar toate lucrurile din casă vor fi obiectele amândurora, nu va fi “canapeaua mea” si “dulapul tău”, ci “canapeaua noastră” și “dulapul nostru”.

# Îmbină elementele masculine cu cele feminine

Sunt puțini bărbați care ar vrea să doarmă într-o cameră plină de flori rozi, cu un pat romantic din fier forjat vopsit cu alb și cu perdele din voal rozaliu cu fir aurit. Așa cum puține femei vor dori să stea într-o sufragerie austeră, cu mobilier masiv închis la culoare și fără niciun obiect colorat în încăpere. Dacă atunci când locuiai singur nu trebuia să ții cont decât de preferințele tale, acum trebuie să te gândești și că mediul în care locuiești trebuie să îi placă și partenerului tău.

O idee ar fi să alegeți piese clasice sau să amestecați elemente masculine și feminine, astfel încât amândoi să vă simțiți ca acasă. Un interior masculin este un interior simplu, în care elementele cele mai importante sunt electronicele – un televizor cu diagonală mare și un sistem audio performant nu pot lipsi dintr-o sufragerie masculină și reprezintă, de multe ori, singurele adăugări pe lângă mobilier.

Stilul feminin este dominat de decorațiuni: un perete cu fotografii, sfeșnice cu lumânări, candele, vaze cu flori, perne decorative pe canapea și coșuri de răchită sunt lucruri pe care le vei regăsi în interioarele feminine.

O combinație dintre elementele masculine și cele feminine vor face să se vadă că este o casă “a voastră”, o casă în care locuiește un cuplu.

birou feminin
Un birou feminin, amenajat cu scaunul KALVEHAVE

Birou masculin
Birou masculin amenajat cu scaunul de birou SNERTINGE și birou ERSLEV cu spațiu de depozitare

 

# Spații personale pentru el și ea

Un alt mod de a mixa elemente masculine cu elemente feminine este ca fiecare din voi să își amenajeze un colț care îl reprezintă. La noi acasă, de exemplu, zona biroului este zona lui, în care rafturile sunt pline de jocuri video, cutii pentru plăci video sau plăci de bază, aparate foto și filme foto. Zona mea este dressing-ul, pe care am vrut să îl fac cât mai încăpător și cât mai plăcut.

În funcție de pasiunile fiecăruia, poți avea o măsuță cu oglindă și un scaun pentru machiaj pentru ea, unde poți depozita bijuterii, creme și farduri, și un mini bar cu sticle de whiskey, gin și lichior pentru el.

Sau, dacă ei îi place să citească și lui să se uite la seriale TV, poți amenaja un spațiu de citit lângă fereastră, cu o bancă sau un fotoliu, câteva perne decorative și o bibliotecă, și un spațiu comod în fața televizorului, cu o canapea și o măsuță de cafea.

image72

# Loc pentru doi în șifonier

Ei bine, aici chiar s-ar putea să fie probleme, mai ales dacă amândoi aveți o pasiune pentru haine. Alege un dulap de dimensiuni mari, cu trei uși sau mai multe, cu bară de umerașe și cu zonă de rafturi, un dulap cât mai bine compartimentat care să vă permită amândurora să vă depozitați hainele fără a le înghesui. Dacă din acest dulap el se va alege doar cu câteva rafturi, optează și pentru o comodă cu sertare, pentru ca amândoi să aveți unde să vă depozitați hainele în așa fel încât să le găsiți repede.

dulap vedde
Dulapul VEDDE cu trei uși și oglindă 
Dulap SATTRUP
Dulap SATTRUP cu uși glisante

 

UN SPAȚIU DE RELAXARE PENTRU AMÂNDOI

Dacă aveți și un balcon, transformați-l în loc de relaxare pentru amândoi, un loc în care să puteți sta de vorbă la finalul zilei sau în weekend, în timp ce beți o cafea sau un vin. Un set de bistro sau o bancă de exterior va face balconul confortabil și primitor.
set bistro pentru balcon
Setul de bistro format din scaune GUDHJEM și masă ORTEN este perfect pentru balconul unui cuplu