GHID: cum să îți alegi sutienul perfect

Statisticile ne arată că 80% dintre femei nu își cumpără mărimea potrivită pentru sutien.

Tu știi care este mărimea ideală pentru tine? Dacă răspunsul este „nu”, am pregătit un mic ghid care să te ajute atunci când te găsești în impas în fața raionului cu lenjerie intimă.

De ce este important ca sutienul să fie perfect? Pentru că altfel te poți alege cu probleme de sănătate serioase. Nu este un secret faptul că un sutien care nu este potrivit pentru tine îți poate afecta coloana și postura. În plus, sârmele care ies din sutienele care nu sunt de calitate îți pot cauza iritații pe piele, iar sutienele prea mici pot bloca drenajul limfatic cauzând astfel apariția nodulilor.

Pasul 1 – cum să te măsori 

Pentru a determina mărimea perfecta pentru tine, primul pas îl reprezintă achiziția unui centrimetru de croitorie. Prima măsurătoare pe care trebuie să o faci este sub sâni. Numărul obținut trebuie rotunjit la cel mai apropiat număr întreg.

După ce te-ai măsurat sub sâni trebuie să te măsori peste sâni. Centimetrul trebuie așezat în așa fel încât să fie lejer. Numărul obținut trebuie rotunjit la cel mai apropiat număr întreg.

Acum că ți-ai determinat mărimea de sub și de peste sâni, trebuie să determine mărimea cupei pe care o porți. Tot ce trebuie să faci este să scazi numărul obținut din măsurătoare de sub sâni din numărul obținut din măsurătoarea de peste sâni. Diferența, în centimetrii, determină mărimea cupei.

0 cm = AA; 2 cm = A; 5 cm = B; 7 cm = C; 10 cm = D; 12 cm = DD; 15 cm = DDD, F; 17 cm = G.

Pasul 2 – cum să recunoști sutienele de calitate 

După ce calculezi mărimea potrivită pentru tine, pasul următor îl constituie găsirea sutienului perfect. Atunci când ne referim la „sutienul perfect” trebuie să avem în vedere nu doar modelul, ci și materialul din care acesta este confecționat.

De foarte multe ori tindem să alegem modelele ieftine în detrimental celor scumpe și de calitate, dar ce uităm să avem în vedere este faptul că un model de calitate nu îți protejează doar sănătatea, dar este și mult mai rezistent în timp. Astfel, în loc să alegem 10 modele care se deteriorează în câteva luni, putem alege 3-4 modele care să reziste în timp.

Uite ce modele frumoase și de calitate am găsit în magazinul H&M din Vulcan Value Centre:

 

 

Screen Shot 2017-10-30 at 10.22.54 Screen Shot 2017-10-30 at 10.22.58