4 motive sănătoase să faci saună în sezonul rece

Ce poate suna mai bine într-o zi friguroasă decât o sesiune relaxantă de saună? Corpul nostru tânjește după căldură atunci când afară e frig, iar ideea de a transpira – despre care nici nu vrem să auzim pe timp de vară! – ni se pare brusc plăcută și reconfortantă.

Așa că nu mai sta pe gânduri și hai la saună să te bucuri de beneficiile unei binemeritate saune! Vei avea parte nu doar de căldură și relaxare, ci și de alte beneficii care te vor ajuta să treci cu bine peste sezonul rece:

 

# Sauna îți protejează sănătatea

Când afară e frig, ne e mult mai greu să ne mobilizăm pentru a face mișcare, fie că e vorba de mers la sală sau de sport în aer liber. E drept că sauna nu înlocuiește beneficiile sportului, dar faptul că transpiri te ajută să-ți cureți corpul de toxine. Ceea ce înseamnă: ten și piele mai fine, digestie mai ușoară, imunitate mai bună, inimă mai sănătoasă.

 

# Sauna ameliorează simptomele răcelii și gripei

Cine se poate lăuda că nu cade victimă acestor neplăceri ale sezonului rece? Dacă faci saună regulat, vei fi mai puțin expus riscului de a răci, iar dacă mergi la sauna în timp ce ești răcit, vaporii de căldură îți vor curăța sinusurile și vor încetini înmulțirea virușilor.

# Sauna ține la distanță stările depresive

Din cauza frigului, a absenței soarelui și a faptului că zilele sunt mai scurte, toamna și iarna suntem mai predispuși la oboseală, stres și depresie. Sauna te poate ajuta și în acest caz, deoarece ajută la eliberarea endorfinelor, așa-numiții hormoni ai fericirii. Așadar, după o sesiune de saună te vei simți revigorat – atât fizic, cât și psihic!

 

# Sauna reduce intensitatea durerilor

Căldura uscată a saunei este benefică pentru sistemul nervos și muscular. Sauna reduce tensiunea musculară și îmbunătățește circulația la nivelul mușchilor și articulațiilor. Știi junghiurile și întinderile musculare pe care le resimți din cauza frigului sau a statului îndelungat pe scaun? Vei scăpa de ele după câteva ședințe de saună.

Sauna are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta. După ce termini o sedință, încearcă să maximizezi efectele ei. Este bine să îți cureți pielea cu un săpun cu scrub și tenul, cu un gel de curățare în profunzime.  Pe amândouă le găsești la Marionnaud Vulcan Value Centre.

Screen Shot 2017-11-20 at 10.27.17

 

După  exfoliere, este timpul pentru hidratearea în profunzime a pielii. Folosește produse naturale, care hidratează intens și au grijă de frumusețea a pielii tale. Noi îți recomandăm masca hidratantă pentru față Hydra Sublim și uleiul de corp cu argan, de la Marionnaud Vulcan Value Centre.

Screen Shot 2017-11-20 at 10.27.24

 

Ce mai aștepți? Hai la saună să-ți faci toamna mai frumoasă!