5 moduri simple și naturale de a-ți crește imunitatea

Cu siguranță, resimți din plin trecerea de la vară la sezonul rece. Oboseala, lipsa de energie, mâinile și picioarele reci, gâtul sensibil la frig sunt “bucuriile” care vin la pachet odată cu toamna. Inevitabil, zilele mai scurte, lipsa soarelui și frigul ne afectează, iar sistemul nostru imunitar are de suferit.

Asta nu înseamnă să ne încuiem în casă și să dăm pe gât o mulțime de medicamente, dar puțină grijă tot trebuie să avem ca să nu devenim ținte sigure pentru răceală și gripă. Ajută-ți, așadar, sistemul imunitar să funcționeze la parametri normali, urmând aceste sfaturi simple:

# Dormi suficient – în general, organismul are nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte pentru a se odihni și a se reface. Nu doar că arăți proaspăt și ești vioi atunci când dormi suficient, dar îți și protejezi sistemul imunitar.

# Mănâncă multe fructe, legume, nuci, semințe – vor oferi sistemului imunitar nutrienții de care are nevoie pentru a proteja organismul de răceală și gripă.

# Nu fuma și nu bea în exces – atât tutunul, cât și alcoolul afectează imunitatea, crescând riscul de a dezvolta boli de plămâni, bronșite și pneumonie.

# Mănâncă usturoi – nu e doar un mit, usturoiul chiar crește imunitatea și are proprietăți antimicrobiene de lăudat. Ai doar grijă să îl consumi crud, deoarece căldura îi diminuează mult proprietățile.

# Apelează la suplimente – dacă vara avem soarele pentru vitamina D și o mulțime de fructe și legume pentru a ne asigura necesarul de vitamine și minerale, toamna și iarna trebuie să venim în ajutorul alimentației și cu suplimente. Vitaminele C, D și B, plantele medicinale (echinacea, ginseng) și ceaiurile de plante sunt aliați de nădejde ai imunității în sezonul rece.

Vino la Floare de Colț Vulcan Value Centre să te „înarmezi” cu tot ce ai nevoie pentru a face față bolilor de sezon!

1