Călătorește în jurul lumii de Ziua Îndrăgostiților!

Sf. Valentin sau Ziua Indrăgostiților (14 februarie) este mai mult decât o simplă sărbătoare pe care mulți o consideră importată. Aceasta se sărbătorește în mai multe țări din întreaga lume și deși, la bază are aceeași esență, ea este sărbătorită diferit.

 

În SUA este declarată sărbătoare națională!

Și, bineînțeles, este zi liberă. Povestea acestei sărbători în SUA a început cu coloniștii englezi din secolul 19, care își ofereau simple cărți poștale și s-a transformat în scurt timp în pretext pentru oferirea de cadouri scumpe precum parfumuri sau bijuterii. Esther Howland din Worcester este cel care în 1847 a făcut primele produse de Sf. Valentin destinate comercializării.

În prezent ziua este sărbătoare națională și liberă pentru ca îndrăgostiții să se bucure de evenimentele și festivalurile organizate peste tot cu mare fast. Cât despre cadouri… baloane în formă de inimă, bomboane de ciocolată, plușuri uriașe, parfumuri, bijuterii, diamante… pe scurt, cerul este limita pentru un “Happy Valentine’s Day!”

 

Franța mizează pe romantism!

Nu degeaba francezii sunt considerați cel mai romantic popor. Istoricii consemnează că Sf. Valentin se sărbătorește încă din Evul Mediu în Franța. Cât despre modul de a-l sărbătorii, nu pare că s-a schimat prea mult de atunci. Accentul este pus pe scrisorile de dragoste transmise între îndrăgostiți, la fel ca în vremurile străvechi.

 

Marea Britanie sărbătorește cu un preparat special!

În secolul XV, tinerele obișnuiau să se trezeasca în ziua de Sf. Valentin înainte de răsăritul soarelui, pentru a sta la fereastră – exista convingerea că primul bărbat pe care îl vor vedea trecând prin fața casei lor va fi ,Valentinul” cu care se vor căsători în acel an. Însăși Ophelia, personajul marelui dramaturg William Shakespeare din opera ,,Hamlet” (1603) a apelat la acest obicei.

Astazi, pe lângă oferirea clasicelor cadouri, englezii îndrăgostiți savurează cu plăcere delicioasele chifle Valentine (cu chimen, stafide sau prune), coapte special pentru această ocazie.

 

În Italia tinerii ies la pizza și își oferă bomboane!

Tinerii italieni , care sărbătoresc Sf. Valentin, își dau întâlnire la restaurante sau la pizzerii, își fac cadouri clasice, deja menționate, dar și un cadou specific: bomboanele Baci Perugin – o alună învelită în ciocolată, care în interiorul ambalajului are un citat romantic scris în mai multe limbi.

 

În Danemarca se păstrază obiceiurile!

Pe lângă evenimentele și petrecerile clasice, danezii au două obiceiuri specifice pe care le respectă cu strictețe: felicitarea iubitului ( o felicitare făcută de mână, muzicală ori cumpărată și personalizată în care își declară dragostea pentru cel drag) și ghiocelul (de Ziua Indragostitilor danezii trimit musai ghiocei prietenelor si iubitelor lor).

 

Românii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților de două ori!

În România, luna februarie este luna iubirii. Cuplurile sărbătoresc dragostea pe 14 februarie, de Sfântul Valentin dar și pe 24 februarie, de Dragobete – o sărbătoare tradițională care rezistă încă de pe vremea dacilor.

 

Pe 14 februarie, îndrăgostiții petrec momente romantice la Vulcan Value Centre! Între orele 18:00-20:00, alături de Cupidonii noștri, vă așteptăm cu o mulțime de surprize speciale pentru toate cuplurile:

980x450-valentines

♥ Photobooth

Ziua Îndrăgostiților se marchează doar cu cele mai frumoase amintiri. Sub formă de poze instant, în care puteți să vă eliberați creativitatea cu toate accesoriile haioase puse la dispoziția voastră.

 

♥ Oficiul poștal al dragostei

Surprinde-ți jumătatea cu o scrisoare de dragoste! Noi vă punem la dispoziție scrisoarea, voi completați mesajul și o puteți înmâna personal sau în dulcele stil clasic: ne ocupăm să o trimitem prin poștă.

 

♥ O mulțime de surpize

Sunteți curioși? Haideți pe 14 februarie, de la 18:00, la Vulcan Value Centre să descoperiți tot ce v-am pregătit!

 

 

 

Tu cum sărbătorești Valentine’s Day?