City break de iarna: 5 destinații ieftine în Europa

E final de an, dar noi nu suntem niciodată obosiți pentru o mini-vacanță. Chiar dacă ne-am cam epuizat zilele de concediu și resursele financiare… soluții există: dacă ne mobilizăm din timp, cu siguranță vom găsi oferte de city break-uri la prețuri de nerefuzat.

În plus, nu trebuie să mergem peste mări și țări pentru a ne satisface setea de călătorii și relaxare. Europa e plină de destinații care sunt și spectaculoase, și accesibile, astfel încât să nu rămânem fără bani înainte de Crăciun.

Telegraph.co.uk a realizat un top al orașelor europene care merită vizitate, deoarece arată superb iarna și sunt și ieftine:

 

#1. Vilnius, Lituania

image2

 

Se poate lăuda cu cel mai mare centru medieval din Europa centrală și de vest, dar și cu un mix perfect pentru mulțumit turiștii: zone istorice, arhitectură încântătoare și cafenele, baruri și restaurante.

 

#2. Riga, Letonia

image3

 

Aici vei putea admira unele dintre cele  mai spectaculoase construcții Art-Nouveau din lume. Clădirea Operei și bisericile în care poți asculta recitaluri de orgă sunt de neratat ziua, iar noaptea te poți distra în fel și chip prin barurile și cluburile din Centrul Vechi.

 

#3. Varșovia, Polonia

image1

 

Eliberată de dramele comunismului, Varșovia a înflorit spectaculos, devenind una dintre principalele atracții turistice ale Europei. Centrul Vechi a fost reconstruit meticulos, după ce a fost distrus de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar berea poloneză e pe lista de lucruri care trebuie bifate cel puțin o dată-n viață.

 

#4. Paphos, Cipru

image5

 

Dacă îți dorești o destinație de o frumusețe romantică, cu parfum de poveste, e musai să alegi Paphos. Mai cu seamă că iarna vremea e numai bună pentru plimbări, așa că vei putea admira în voie marea albastră, plajele cu nisip alb, bisericile, castele și mănăstirile renumite pentru farmercul lor aparte.

 

#5. Cracovia, Polonia

image6

 

Iată că Polonia mai bifează un loc pe lista celor mai accesibile destinații turistice din Europa. Al doilea cel mai mare oraș polonez și fostă capitală, Cracovia e pentru mulți sinonimă cu ororile săvârșite de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (Auschwitz e la o oră distanță de Cracovia). Nu lăsa însă asta să te împiedice să descoperi bijuterii arhitecturale precum Rynek Glowny, cea mai mare piață medievală din Europa, sau Castelul Wawel, o bijuterie arhitecturală în stil gotic.

Nu-i așa că simți dor de ducă? Hai în city break la final de an! Tot ce trebuie să iei cu tine va încăpea într-unul dintre rucsacurile încăpătoare de la Hervis Vulcan Value Centre.

image7